Turn Around H&M

In 2013 kondigde H&M aan dat 850.000 arbeidsters een ‘eerlijk leefbaar loon’ zouden ontvangen in 2018. In plaats van dit uit te werken in de loonstrookjes van arbeidsters, is deze belofte verdwenen uit H&M’s communicatie. De oorspronkelijke documenten zijn verdwenen van de website. Het bedrijf verwijst nu naar een ‘Fair Wage Method’ en de 850.000 arbeidsters zijn uit beeld verdwenen.

Laten we samen ervoor zorgen dat H&M de weg terugvindt naar de eerdere belofte: een Leefbaar Loon voor alle arbeidsters en arbeiders in 2018

Lees meer

Aangekleed | Uitgekleed


Een onderzoek naar Nederlandse merken, hoge werkdruk en lage lonen in Indiase kledingfabrieken. Schone Kleren Campagne en Landelijke India Werkgroep deden samen onderzoek naar de werkomstandigheden in tien kledingfabrieken in Zuid-India waar gewerkt wordt voor Nederlandse merken. Hongerloon, verplicht overwerk dat niet betaald wordt, intimidatie, nog minder loon voor vrouwen. En nooit zekerheid over de werkdag van morgen.

Lees meer

 

Women Power Fashion

Women Power Fashion

Vrouwen hebben de macht en de mogelijkheid om de kledingindustrie te veranderen: Women Power Fashion! Want hier vragen steeds meer vrouwen om schone kleren. En daar komen steeds meer vrouwen op voor hun arbeidsrechten. Mede dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij steunen Mama Cash en Schone Kleren Campagne vrouwelijke werknemers in de kledingindustrie. Want ook zij hebben recht op een leefbaar loon, een veilige werkplek en geen nare intimidatie op de werkvloer.

Lees meer

The Mad Rush

The Mad Rush

Van 11 t/m 15 mei 2016 was er een unieke pop-up store van Schone Kleren Campagne en Mama Cash middenin de Kalverstraat. Kom langs en ervaar hoe jouw kleren worden gemaakt. Stap door het pashokje van concept store The Mad Rush en waan je zomaar in een sweatshop in Bangladesh. Durf jij het aan? 

Lees meer

Wij willen schone kleren!

WIJ WILLEN SCHONE KLEREN!

Voor jouw kleding worden wereldwijd mensen uitgebuit en mensenrechten geschonden. Dat moet en kan anders! Jij kunt helpen eerlijke kleren mogelijk te maken. Vraag ook om schone kleren en zorg zo voor goede arbeidsomstandigheden voor de vrouwen die mode maken.

Lees meer