Afbeeldingen
Een van de vele kledingfabrieken in Zuid-India
Schone Kleren Campagne en Landelijke India Werkgroep onderzochten de omstandigheden in 10 fabrieken in Zuid-India waar gewerkt wordt voor Nederlandse kledingmerken. Deze fabriek komt niet voor in het onderzoek. Beeld: No Dust Films.
Stoet kledingarbeiders onderweg naar de fabriek
Veel arbeidsters lopen elke dag twee uur naar hun werk. Deze arbeiders komen niet voor in het onderzoek. Beeld: No Dust Films.
Kledingarbeidsters vervoerd in een open vrachtwagen
Arbeidsters die verder van de fabriek wonen worden vervoerd in volle busjes of gevaarlijke open trucks. "We voelen ons als vee" vertelt een van hen. Deze arbeiders komen niet voor in het onderzoek. Beeld: No Dust Films.
Kledingarbeidsters aan het werk in een fabriek
80% van de kledingarbeiders in het onderzoek is vrouw. Ze verdienen minder dan mannen voor hetzelfde werk.Deze arbeiders komen niet voor in het onderzoek. Beeld: No Dust Films.
Kledingarbeidsters aan het werk in een fabriek
Een werkweek duurt zes dagen, met dagen van minimaal negen uur, dat komt neer op vierenvijftig uur werken per week. Deze arbeiders komen niet voor in het onderzoek. Beeld: No Dust Films.
Kledingarbeidsters aan het werk in een fabriek
Kledingarbeiders verdienen een hongerloon van nauwelijks honderd euro per maand, in fabrieken met strenge regels. Deze arbeiders komen niet voor in het onderzoek. Beeld: No Dust Films.
Vakbond aan het werk buiten de fabriek
Vakbonden worden tegengewerkt. Desondanks zijn er sterke vrouwen die toch voor zichzelf en hun collega's opkomen. Deze arbeiders komen niet voor in het onderzoek. Beeld: No Dust Films.
Vakbondsleidster spreekt kledingarbeiders toe
Vakbonden zijn belangrijk, omdat kledingarbeidsters dan samen hun werkomstandigheden kunnen verbeteren. Deze arbeiders komen niet voor in het onderzoek. Beeld: No Dust Films.