SKC Kledingindustrie

De kledingindustrie

De kleding die je hier in de winkel tegen komt wordt gemaakt in fabrieken, in ateliers of door thuiswerkers, vooral in lagelonenlanden. De mensen die achter de naaimachines zitten - waarvan 85% vrouw - werken vaak 70 tot 80 uur per week, maar verdienen daarmee nog steeds (veel) te weinig om van te leven. Het wordt ze vaak onmogelijk gemaakt om hun gezamenlijke stem te laten horen, bijvoorbeeld via een vakbond. Discriminatie, geweld en (seksuele) intimidatie zijn geen uitzonderingen.

Lees meer

SKC Vacatures

Materiaal en publicaties

Schone Kleren Campagne maakt verschillende materialen over arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Hier vind je een overzich van folders en actiemateriaal, publicaties en beeld en geluid. Je kunt het allemaal op deze pagina's downloaden.
> Lees meer

SKC Tijd

Veelgestelde vragen

We krijgen veel vragen over 'schone kleren' en alles wat daarmee te maken heeft. Hier vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op. We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

> Lees meer

SKC Veiligheid

Archief

Het campagne archief van de Schone Kleren Campagne. Deze campagnes hebben we in het verleden gevoerd en zijn afgesloten.


> Lees meer