United Victims of Benetton


BOOS OP BENETTON! 2013-2015

Bijna twee jaar lang weigerde Benetton de slachtoffers en familieleden van rampfabriek Rana Plaza schadeloos te stellen, ondanks dat er daar kleding voor het merk werd gemaakt. Na een campagne van twee jaar besloot het bekende Italiaanse kledingmerk een bijdrage van $1,1 miljoen in het Rana Plaza Compensatiefonds te doen. Een fractie van de gevraagde $5 miljoen, maar desondanks werd het streefbedrag van $30 miljoen in juni 2015 gehaald.  

BENETTON: PAY UP!

Vlak na de ramp werden tussen de brokstukken van het Rana Plaza-gebouw kleding met labels van Benetton gevonden. Zij lieten kleding maken in één van de kledingfabrieken in het flatgebouw. Bij de instorting van Rana Plaza kwamen 1138 kledingarbeiders om het leven, raakten 2000 mensen gewond en worden nog steeds zo’n 200 mensen vermist. Al meer dan anderhalf jaar later heeft Benetton nog steeds niet bijgedragen aan het Rana Plaza fonds waaruit slachtoffers en nabestaanden gecompenseerd worden. In totaal is er negenentwintig miljoen euro nodig. Jouw actie maakt verschil! Vorig jaar tekende Benetton het Veiligheidsakkoord nadat een miljoen mensen het merk hadden opgeroepen dat te doen.

Lees hier meer over Rana Plaza: de grootste ramp in de kledingindustrie ooit.

Benetton's bijdrage aan compensatiefonds veel te laag

Vanmorgen kondigde Benetton aan 1,1 miljoen USD bij te dragen aan het Rana Plaza Donors Trust Fund. Een veel te laag bedrag, vindt Schone Kleren Campagne.

Vanmorgen kondigde Benetton aan 1,1 miljoen USD bij te dragen aan het Rana Plaza Donors Trust Fund. Een veel te laag bedrag, vindt Schone Kleren Campagne.

THE STORY OF BENETTON

Schone Kleren presenteert: de 'company vision' van Benetton. Mooie woorden, maar waardeloos in vergelijking met de ellende waar het bedrijf de makers van haar kleding laat zitten. Fashion Injustice must stop! Benetton Pay Up!