Zou jij je voor een habbekrats in het zweet willen werken?

gepubliceerd 24-09-2012 13:30, Laatste wijziging: 13-01-2014 13:14
Wat zou jij doen? Je school betalen of eten kopen? Op bezoek bij familie of uren maken op je werk? Medicijnen kopen of wat extra geld sparen?
Zou jij je voor een habbekrats in het zweet willen werken?

Srieng Moykim met haar moeder en twee van haar drie kinderen

In veel landen is het loon een habbekrats waar je niemand mee wilt opzadelen. De kledingindustrie is voor Cambodja erg belangrijk. 85% Van de export bestaat uit kleding, en de exportwaarde ervan is het laatste jaar enorm gegroeid. Maar ondanks deze groei, leeft het land in grote armoede. Veel kledingarbeidsters houden per dag minder dan een euro over om van te eten! Dan valt er natuurlijk weinig te kiezen.

Leefbaar loon is een mensenrecht

Schone Kleren Campagne vindt dan ook dat iedereen het recht heeft op een eerlijke keuze. En we staan daarin niet alleen: een leefbaar loon is een belangrijk mensenrecht uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Onder het motto 'Leefbaar loon heel gewoon' strijden we daarom voor een leefbaar loon, net als in andere Europese landen. Met z’n allen willen we dat H&M, Inditex (Zara, Bershka), Levi's en Gap – de grootste inkopers in Cambodja – zich in Cambodja hard maken voor een leefbaar loon, zodat kledingarbeiders een waardig leven kunnen leiden en niet meer flauw hoeven te vallen tussen de naaimachines.

No more excuses

De 'No more excuses'-campagne is een initiatief van de internationale Clean Clothes Campaign. Onze 'Leefbaar loon heel gewoon'-campagne maakt daar onderdeel van uit.

Leefbaar Loon Heel Gewoon

Teken onze petitie voor een leefbaar loon!