Achtergond 'Leefbaar loon heel gewoon' - campagne

gepubliceerd 20-09-2012 10:25, Laatste wijziging: 24-09-2012 14:39
In Cambodja gaat voor niets de zon op, het leven is er spotgoedkoop. Maar ook weer niet zò goedkoop dat je voor een armoedeloon je boodschappentas kunt vullen met belangrijke voedingsstoffen zoals rijst, olie en verse vis. Het minimumloon in Cambodja is een schamele 46 euro per maand. Na een maand sloven in een fabriek houdt een kledingarbeidster na de vaste lasten minder dan één klinkende euro per dag over om eten van te kopen. En wat doe je met die euro? Met een rammelde maag naar je werk gaan, zodat je je kinderen naar school kunt sturen?

Vorig jaar verloren meer dan 2000 arbeiders hun bewustzijn terwijl ze T-shirts in elkaar stikten voor de Europese markt. In augustus van dit jaar vielen 55 kledingarbeidsters flauw tijdens hun werk in een fabriek van H&M in Cambodja. Een paar weken later gebeurde het weer in een H&M fabriek in Phnom Penh. De oorzaak is simpel: deze vrouwen hebben honger. Daar komt bij dat ze vaak lange werkdagen moeten maken en de berg kleding die ze in elkaar moeten stikken gigantisch is.

In februari van dit jaar vond een Volkstribunaal plaats in Cambodja waarbij ruim 200 kledingarbeidsters aantoonden dat een leefbaar loon noodzakelijk is. De arbeidsters vertelden over het massale flauwvallen, de woonomstandigheden in de sloppenwijken en de ondervoeding waar ze aan lijden. Daarom strijden wij voor een leefbaar loon. Een leefbaar loon is een belangrijk mensenrecht uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

We zetten de spotlights op H&M, Inditex, Levis en Gap. Samen hebben deze vier merken een enorme invloed op de kledingindustrie, want het zijn de grootste kledingkopers uit Cambodja. Als deze merken het voortouw neemt, volgt de rest sneller. We willen dat ze nu eindelijk echt een leefbaar loon gaan betalen. Zodat arbeidsters die jouw shirt in elkaar stikken niet flauw hoeven te vallen tussen de naaimachines en geen 12-urige werkdag hoeven te draaien.

Wat we vragen is simpel: we willen een leefbaar loon voor de meer dan 300.000 Cambodjaanse kledingarbeiders. We vragen de merken in te stemmen met het loondoel van de Cambodjaanse vakbond om op korte termijn kledingarbeiders uit de armoede te trekken. Daarnaast vragen we de merken de lange termijn eisen in te willigen om een leefbaar loon te realiseren.

Maar wat is een leefbaar loon eigenlijk? Samen met partners in Azie hebben we gekeken wat een arbeidster nodig heeft om een humaan leven te leiden.

Een leefbaar loon is een bedrag waarvan

  • een kledingarbeidster de basisbehoeften kan dekken van 2 volwassenen en 2 kinderen;

  • ze genoeg voedzame artikelen kan kopen, zoals vis, rijst en olie;

  • ze haar kinderen naar school kan sturen, zodat zij niet in een fabriek terecht komen;

  • ze fatsoenlijk kan wonen;

  • ze een zorgverzekering kan betalen, zodat haar inkomen niet verdampt als ze ziek wordt;

  • ze een beetje kan sparen, want iedereen heeft een noodpotje met geld nodig voor als er iets gebeurd, zoals een ongeluk;

  • en waarvan ze wat geld naar haar familie op het platteland kan sturen, want dat is een vereiste voor elke fabrieksarbeidster in de stad.

Voor Cambodja komt dit neer op 216 euro (vier en een half keer zoveel als het minimum loon van 46 euro).

Duidelijk genoeg, zou je denken. En sommige bedrijven doen ook wel wat moeite om een leefbaar loon in de fabrieken te krijgen. Er wordt ongelooflijk veel onderzoek gedaan, bedrijven sluiten zich aan bij een multi-stakeholder initiatief en doen mee aan ronde tafelgesprekken om over het onderwerp te leren. Steeds meer bedrijven delen het belang van een leefbaar loon. Maar het probleem is dat het vooral blijft bij praten en plannen maken. De praktijk blijft schrikbarend achter. Kledingarbeiders werken en wonen nog altijd in armoede. De meeste merken wringen zich in allerlei bochten om onder een leefbaar loon uit te komen. Ze komen steeds met dezelfde excuses.

Het is tijd dat bedrijven inzien dat een leefbaar loon geen kwestie van keuze is, maar van acute noodzaak. Een beter leven begint bij een leefbaar loon. Daarom is het tijd dat bedrijven om de tafel gaan zitten met vakbonden en organisaties in Cambodja. Samen kunnen ze een actieplan opstellen, waarin ze vastleggen wanneer en hoe ze een leefbaar loon gaan waarmaken. Het plan om dit alles waar te maken ligt er al, het is mogelijk. En dan wordt een leefbaar loon eindelijk heel gewoon. Eerder houden we niet op!

Wil je alle weetjes over de Cambodjaanse kledingindustrie een keer na lezen? We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Leefbaar Loon Heel Gewoon

Teken onze petitie voor een leefbaar loon!