Bestseller

gepubliceerd 09-06-2014 21:20, Laatste wijziging: 28-08-2014 14:00
Merken: Jack & Jones, Vero Moda, Only, Name It, Pieces, Selected, Outfitters Nation, Object Collectors Item, Vila

Stuur je e-mail naar info.nl@bestseller.com

Of tweet je merk:

@JackandJonesTM volgens #checkjemerk erkennen jullie noodzaak leefbaar loon maar doen jullie hier weinig aan. Hoe zit dat? bit.ly/1AXg8Um

@VEROMODA volgens #checkjemerk erkennen jullie noodzaak leefbaar loon maar doen jullie hier weinig aan. Hoe zit dat? bit.ly/1AXg8Um

@VILAClothes volgens #checkjemerk erkennen jullie noodzaak leefbaar loon maar doen jullie hier weinig aan. Hoe zit dat? bit.ly/1AXg8Um

Ons oordeel over Bestseller: 

Rood: kan beter, bedrijven die de noodzaak van een leefbaar loon onderkennen, maar er nauwelijks iets voor doen.
Lees het hele bedrijfsprofiel in ons rapport 'Loon naar werken?'

Bestseller

Merken: Jack & Jones, Vero Moda, Only, Name It, Pieces, Selected, Outfitters Nation, Object Collectors Item, Vila Clothes, Junarose, Mamalicious

Standpunt van Bestseller over een leefbaar loon

De arbeiders hebben minimaal recht op het wettelijk minimumloon, of – als dit hoger is – op het standaardreferentieloon in de industrie, en dit moet volstaan om in hun basisbehoeften te voorzien. Van leveranciers wordt verwacht dat zij openstaan voor en actief werken aan het bereiken van een duurzame oplossing voor het verstrekken van een leefbaar loon... Wanneer Bestseller het over ‘leefbaar loon’ heeft, gebruiken we dezelfde definitie als de Asia Floor Wage.”

Wat wij vinden

Bestseller erkent het principe van een leefbaar loon, maar als bedrijf heeft het nog een lange weg af te leggen voordat dit voor de arbeiders bij zijn toeleveranciers realiteit zal worden. Er werd, afgezien van trainingen voor management en medewerkers, geen bewijs geleverd van inspanningen om de lonen te verhogen tot boven het minimumloon.

Benchmarks voor leefbare lonen?

Nee.

Empowerment van arbeiders

Bestseller zegt: “We hebben, om het recht op vrijheid van vereniging en collectieve onderhandelingen aan de arbeiders in onze productieketen te communiceren, een poster en boekjes ontwikkeld die de Rechten en Verantwoordelijkheden volgens onze Gedragscode beschrijven. De posters zijn verspreid onder alle productie-eenheden en de boekjes zijn verdeeld onder de 50.000 arbeiders in China, 20.000 arbeiders in Bangladesh en 10.000 arbeiders in Turkije. In Bangladesh hebben we ook een geïllustreerde versie gemaakt voor de arbeiders die analfabeet zijn. Op de posters staat een telefoonnummer voor klachten in verband met de werkomgeving.”

Het management van de top-25 leveranciers van Bestseller kreeg ook een training over vrijheid van vereniging.

Betrokkenheid en praktijken

Er werden geen benchmarks voor leefbare lonen meegedeeld. Bestseller zegt dat het een loonberekeningsmatrix aan het ontwikkelen is, zodat het de lonen in verschillende landen kan meten en vergelijken.

Bestseller heeft in november 2013 een nieuwe strategie aangenomen die zijn duurzaamheidsactiviteiten tot 2020 zal sturen. Als onderdeel daarvan vermeldden ze het volgende doel: “We zullen over een duidelijk proces beschikken dat onze leveranciers in staat zal stellen om een eerlijk en leefbaar loon te betalen.” Er werd geen verdere informatie verstrekt over wat dit inhoudt.

Samenwerking

Bestseller is lid van het Deense Ethical Trading Initiative, maar er werd geen werk in het kader van dat initiatief vermeld.

Strategie

Bestseller heeft geen strategie om te garanderen dat arbeiders in de fabrieken een leefbaar loon uitbetaald krijgen.

Productieoverzicht

Aantal leveranciers: Bestseller heeft hier geen informatie over verstrekt.

Voornaamste productielanden: Bestseller heeft hier geen informatie over verstrekt.

Bestseller publiceert geen volledige, openbare lijst met namen en adressen van leveranciersfabrieken.

Opmerkingen

Het is positief dat Bestseller erkent dat een leefbaar loon een gezin moet onderhouden en aan diens behoeften moet voldoen. Wij hopen dat zij de Asia Floor Wage-norm prominent zullen opnemen in toekomstige berekeningen om loonmatrices voor hun productielanden te bepalen. Bestseller moet een methode bedenken om dit soort beloftes voor de arbeiders te realiseren – geen gemakkelijke opgave. De betrokkenheid van het bedrijf tot 2020 is een positieve stap in die richting, maar deze moet nu concreet ingevuld worden. We kijken ernaar uit om in de toekomst meer te horen over de vorderingen van het bedrijf.