Desigual

gepubliceerd 09-06-2014 21:20, Laatste wijziging: 28-08-2014 14:03
Merken: Desigual
Desigual

Logo Desigual

Stuur je e-mail naar info@desigual.com

Of tweet je merk:

@desigual volgens #checkjemerk v @schonekleren willen jullie niks zeggen over de hongerlonen v kledingarbeiders. Hoe zit dat? bit.ly/1AXg8Um

Ons oordeel over Desigual: 

Blauw: niets te vertellen, bedrijven die niet reageerden op onze vragen.
Lees het hele bedrijfsprofiel in ons rapport 'Loon naar werken?'

Desigual

Merken: Desigual

Standpunt van Desigual over een leefbaar loon:

Desigual heeft een gedragscode voor leveranciers, die in 2009 werd gepubliceerd. Deze stelt: “Leveranciers en onderaannemers van Desigual moeten garanderen dat het loon van hun werknemers minimaal gelijk is aan het wettelijk minimumloon of – indien dit hoger is – het loon dat is vastgelegd in de arbeidsovereenkomst. Hoe dan ook moet het altijd voldoende zijn om te voorzien in de basisbehoeften van de werknemer.”

Desigual stelt ook: “We houden sociale audits via Intertek en we werken aan actieplannen die zijn ontwikkeld door hun eigen team van adviseurs, die in de fabrieken zelf zijn gevestigd.”

Wat wij vinden

Desigual regeerde niet op onze vragenlijst, maar stuurde later wel de gedragscode en het jaarverslag. Op de website van het bedrijf staat niets over leefbare lonen, arbeidersrechten of ethisch verantwoord zakendoen. We zijn blij te horen dat Desigual een adviseur betaalt om “actieplannen” te ontwikkelen die volgen uit sociale audits. We hopen dat deze plannen ook resulteren in lonen die voorzien in de basisbehoeften. Het lijkt erop dat Desigual nog een lange weg te gaan heeft.

Benchmarks voor leefbare lonen?

Nee.

Productieoverzicht

Aantal leveranciers: Meer dan 100.

Voornaamste productielanden: China, India, Spanje, Portugal, Marokko, Bulgarije, Turkije, Vietnam.
Desigual publiceert geen volledige, openbare lijst met namen en adressen van leveranciersfabrieken.