New Balance

gepubliceerd 09-06-2014 21:20, Laatste wijziging: 28-08-2014 14:55
New Balance

New Balance logo

Stuur je e-mail via het contactformulier op http://www.newbalance.nl/contacteer-ons/

Of tweet je merk

@newbalance volgens #checkjemerk erkennen jullie noodzaak leefbaar loon maar doen jullie hier weinig aan. Hoe zit dat? bit.ly/1AXg8Um

Ons oordeel over New Balance: 

Rood: kan beter, bedrijven die de noodzaak van een leefbaar loon onderkennen, maar er nauwelijks iets voor doen.
Lees het hele bedrijfsprofiel in ons rapport 'Loon naar werken?'

New Balance

Merken: New Balance, Aravon, Warrior, Brine, PF Flyers, Dunham, Cobb Hill

Standpunt van het bedrijf over een leefbaar loon

New Balance zegt toe zijn programma af te stemmen op de standaarden in de gedragscode van de FLA (Fair Labor Association). In de code van de FLA staat dat ‘elke arbeider het recht heeft op beloning voor een reguliere werkweek die voldoende is om te voorzien in zijn basisbehoeften en voor een beschikbaar inkomen voor onvoorziene uitgaven (...) Als de compensatie niet voldoende is voor de basisbehoeften en een beschikbaar inkomen, moet de werkgever samen met de FLA actie ondernemen om ervoor te zorgen dat de beloning wel toereikend wordt’.”

Wat wij vinden

New Balance (NB) onderneemt erg weinig om te garanderen dat arbeiders in de toeleveringsketen een leefbaar loon krijgen. Zonder een definitie van een leefbaar loon of projecten op dit gebied is de toezegging dat het bedrijf ervoor wil zorgen dat arbeiders kunnen voorzien in hun basisbehoeften, niet meer dan een loze belofte.

Benchmarks voor leefbare lonen?

Nee.

Empowerment van arbeiders

New Balance zegt dat leveranciers de vrijheid van vereniging moeten respecteren omdat dit in de leveranciersovereenkomsten staat. Het bedrijf voegt eraan toe: “In Indonesië hebben we aanvullende maatregelen genomen voor de vrijheid van vereniging door het ondertekenen van een landelijk protocol, dat ook door onze leveranciers van schoeisel moet worden ondertekend en geïmplementeerd.”

Betrokkenheid en praktijken

Over de prijsbepaling zegt New Balance: “In de berekening van de productiekosten van schoeisel houden we specifiek rekening met de arbeidskosten.

Samenwerking

New Balance heeft samen met andere afnemers gewerkt aan de betaling van sociale verzekeringen bij Chinese leveranciers: “NB neemt een duidelijke positie in met betrekking tot sociale verzekeringen, zeker in China, waar er doorgaans te weinig wordt betaald aan sociale verzekeringen (...) In schoen- en kledingfabrieken die worden gedeeld met andere merken, heeft NB de andere merken gevraagd om er samen voor te zorgen dat er wordt betaald voor sociale verzekeringen.”

Strategie

New Balance zegt: “NB onderkent het belang van een progressieve totstandkoming van de loonstandaard, zoals vermeld in de gedragscode van de FLA. Daarom is NB van plan om in 2014 via de FLA toe te treden tot het Fair Wage-project. Zo hopen we op een aantoonbare manier te kunnen vaststellen hoe we de verschillende Fair Wage-aspecten kunnen implementeren bij uiteenlopende leveranciers.”

Productieoverzicht

Aantal leveranciers: Ongeveer 200 directe leveranciers.

Voornaamste productielanden: VS, China, Vietnam, Indonesië.

New Balance publiceert een volledige, openbare lijst [PDF] met namen en adressen van leveranciersfabrieken.

Onze opmerkingen

New Balance hanteert sinds kort de formulering van de FLA dat lonen voldoende moeten zijn om te voorzien in basisbehoeften. Wij hopen dat dit nu ook wordt geïntegreerd in de werkwijze van het bedrijf, zodat de mensen die de producten maken, kunnen rekenen op een leefbaar loon. Op dit moment wordt er niet of nauwelijks naar deze doelstelling toegewerkt.

Een eventuele samenwerking met het Fair Wage Network zal zeker helpen. We hopen dat deze nieuwe activiteiten vooral zijn gericht op het verhogen van lonen tot het niveau van een leefbaar loon, en niet op de minder belangrijke aspecten van het loonbeleid.

Het is goed dat New Balance nu al de specifieke arbeidskosten doorberekent in de productiekosten. We nemen aan dat deze arbeidskosten nu nog gelijk zijn aan het minimumloon. Naarmate New Balance vooruitgang boekt in het garanderen dat lonen voorzien in de basisbehoeften, is deze praktijk een goede basis om ervoor te zorgen dat het niveau van een leefbare loon in de productiekosten is verdisconteerd.

Het is ook goed dat New Balance het Indonesia Protocol heeft ondertekend. Als het bedrijf het geleerde ook elders in de toeleveringsketen en in samenwerking met andere afnemers toepast, zal dat de resultaten op dit gebied zeker ten goede komen.

We hopen dat New Balance hier komend jaar vooruitgang in boekt. Het bedrijf heeft nog veel werk voor de boeg.