BCWS (2010 - )

gepubliceerd 09-01-2012 09:35, Laatste wijziging: 09-01-2012 13:21
Kalpona Akter en Babul Akhter, leiders van het Bangladesh Center for Worker Solidarity (BCWS) werden vorig jaar, na de massale protesten van kledingarbeiders tegen de extreem lage lonen, door kledingbedrijven aangeklaagd wegens 'creëren van onrust'.

Bengaalse arbeidsrechten-leiders op vrije voeten

Op 10 september zijn Kalpona Akter (foto), Babul Akhter en Aminul Islam van het Bangladesh Center for Worker Solidarity (BCWS) op borgtocht vrijgelaten. Ze hebben 30 dagen in de gevangenis van Dhaka doorgebracht voor 'het creëren van onrust in de kledingindustrie'.

Lees verder...

Stop de onderdrukking van BCWS-leiders: schrijf Walmart

Kalpona Akter en Babul Akhter, leiders van het Bangladesh Center for Worker Solidarity (BCWS) werden vorig jaar, na de massale protesten van kledingarbeiders tegen de extreem lage lonen, door kledingbedrijven onterecht aangeklaagd wegens 'creëren van onrust'.

Lees verder...

Update Bangladesh: voorvechters arbeidsrechten moeten onderduiken

UPDATE 14 augustus - Helaas hebben we via onze vrienden in Dhaka bericht ontvangen dat Kalpona Akter (foto) en Babul Akhter, leiders van BCWS, in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn gearresteerd.

Lees verder...

Bangladesh: ernstige intimidatie arbeidsrechtenorganisatie

Op 16 juni werd een medewerker van het Bangladesh Center for Worker Solidarity (BCWS) opgepakt, mishandeld en met de dood bedreigd door de nationale veiligheidsdienst in Bangladesh. Hij moest onder dwang verklaren te stoppen met zijn werk en wist uiteindelijk tijdens een busrit te ontsnappen.

Lees verder...