Help de Kizone arbeiders

gepubliceerd 20-08-2012 15:25, Laatste wijziging: 13-01-2014 12:57
Adidas pompte miljoenen in de Olypische Spelen maar weigert nog steeds om de Kizone arbeiders hun geld te geven. En die voedselbonnen?? Wat een belediging! Laat je stem horen. Help mee te zorgen dat Adidas de Kizone arbeiders betaalt waar zij recht op hebben. Bedankt.
Help de Kizone arbeiders

Entis, ex-Kizone arbeider

In april 2011 verloren 2.800 arbeiders van de PT Kizone-fabriek in Indonesie hun baan nadat de fabriek haar deuren sloot. De arbeiders - waaronder Entis - produceerden al jaren voor Adidas, maar Adidas weigert de arbeiders tegemoet te komen. In juni gingen de Kizone arbeiders de straat op om hun ontslagvergoeding op te eisen. Ook in Europa werd actie gevoerd. De acties brachten het merk voor het eerst om de tafel met de vakbonden. In plaats van met geld over de brug te komen, bood Adidas de arbeiders voedselbonnen aan. De vakbond heeft dit voorstel afgewezen en eist van adidas het uitstaande bedrag van $ 1,8 miljoen te betalen. Help mee en teken hier.

Deze campagne is succesvol afgesloten! adidas betaalde de Kizone-arbeiders de ontslagvergoeding waar ze recht op hebben. Lees hier meer.