Inkoopbeleid

gepubliceerd 12-05-2009 12:50, Laatste wijziging: 22-08-2012 13:37
Terwijl steeds meer grote winkelketens vrijwillig gedragscodes geadopteerd hebben en begonnen zijn met het controleren van fabrieken, blijven tegelijkertijd hun inkoopbeleid pogingen ondermijnen de arbeidsomstandigheden te verbeteren.

Door het groeiende aanbod van de laatste mode tegen een lagere prijs en het streven van kledingmerken en –winkels naar grotere winsten, staan leveranciers onder druk om hun prijzen te verlagen, levertijden te verkorten en meer flexibiliteit te bieden. Dit resulteert vaak in lagere lonen, langere werkdagen en korte contracten voor diegenen onderaan de productieketen: de kledingarbeiders.

Meer vooruitstrevende ondernemingen onderzoeken inmiddels welke impact hun inkooppraktijken hebben op arbeidsomstandigheden. Toch stellen arbeidersorganisaties vaak dat als arbeiders een vakbond kunnen vormen en zij collectief kunnen onderhandelen met het management over hun salaris en omstandigheden, dit een veel duurzamere en effectievere aanpak gericht op betere arbeidsomstandigheden zou zijn dan de huidige gedragscodes en sociale audits.