Adidas gooit de deur dicht voor Kizone activisten

gepubliceerd 05-09-2012 21:15, Laatste wijziging: 02-11-2012 17:13
50.000 mensen zetten handtekening onder petitie aan adidas. Adidas flagship store in North Portland (VS) sluit deuren nadat activisten de petitie wilden aanbieden.
Adidas gooit de deur dicht voor Kizone activisten

Actie bij flaship store in London

Activisten in Duitsland, Engeland en de VS overhandigden deze week de petitie aan adidas en zetten daarmee onze eis kracht bij: betaal de 2.800 Kizone arbeiders het geld waar zij recht op hebben. Zij wachten nog altijd op 1,5 miljoen euro, minder dan 2% die adidas betaalt aan sponsorgelden rond de Olympische Spelen.

De petitie werd persoonlijk afgegeven op het hoofdkantoor van adidas in Duitsland, alwaar het zich een weg naar de top baant. De manager van de adidas winkel in London weigerde de reuze factuur in ontvangst te nemen van War on Want activisten. In de VS werd de adidas winkel zelfs voor twee uur gesloten nadat anti-sweatshop studenten (USAS) de openstaande factuur wilden aanbieden.

Adidas weigert tot dusver ook maar iets te betalen als bijdrage aan de ontslagvergoeding waar de Kizone arbeiders recht op hebben. De Kizone arbeiders – die hun baan kwijt raakten nadat de fabriek in april 2011 werd gesloten – kunnen zich nauwelijks twee maaltijden per dag veroorloven en moeten hun kinderen van school halen.

We gaan door met onze campagne totdat adidas haar verantwoordelijkheid neemt voor de mensen die de adidas shirts en schoenen maken. Blijf op de hoogte en volg ons op facebook en twitter.

Navigatie