Massale stripactie voor eerlijke kleding

gepubliceerd 07-09-2012 14:50, Laatste wijziging: 23-09-2012 15:23
Zou jij je voor een habbekrats in het zweet werken? Komende zondag komt Schone Kleren Campagne samen met StoereVrouwen in actie voor een leefbaar loon in de kledingindustrie. Jij kunt meedoen!
Massale stripactie voor eerlijke kleding

Arbeidster hebben minder dan een dollar per dag voor eten

Wat zou jij doen?

Je school betalen of eten kopen?

Op bezoek bij familie of uren maken op je werk?

Medicijnen kopen of wat extra geld sparen?

In veel landen is het loon een habbekrats waar je niemand mee wilt opzadelen. Veel kledingarbeidsters hebben per dag minder dan een euro te besteden! Dan valt er natuurlijk weinig te kiezen. Schone Kleren Campagne en StoereVrouwen vinden dan ook dat iedereen het recht heeft op een eerlijke keuze. En we staan daarin niet alleen: een leefbaar loon is een belangrijk mensenrecht uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Daarom strijden wij komende zondag voor een leefbaar loon. De actie is onderdeel van een grootschalige Europese campagne waar 11 landen aan deelnemen. Met z’n allen willen we dat de grote modemerken zich in Cambodja hard maken voor een leefbaar loon, zodat kledingarbeiders een waardig leven kunnen leiden en niet meer flauwvallen van tussen de naaimachines.

Jij kunt meedoen!

Sluit je op 23 september aan bij Schone Kleren Campagne en het koopleger van StoereVrouwen! Tijdens de pikante actie trekken we met z’n allen de aandacht van een aantal grote merken. Wat we precies gaan doen houden we nog geheim, maar een tipje van de sluier wordt opgelicht op de website van StoereVrouwen. We verwachten een massale opkomst, dus meld je snel aan!

Op onze site vind je achtergrondinformatie over de Cambodjaanse kledingindustrie, het hoe & waarom van deze actie. Ook leggen we uit wat je van een leefbaar loon moet kunnen kopen. Volg ons op Facebook & Twitter om op de hoogte te blijven van de laatste updates.

Trek je stoute schoenen aan en tot de 23ste!

Navigatie