Meer dan 300 doden na brand fabriek Pakistan

gepubliceerd 12-09-2012 17:10, Laatste wijziging: 25-10-2012 13:54
Schone Kleren Campagne betreurt de meer dan 300 doden na een fabrieksbrand in Pakistan. Het is hoog tijd dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen en zorgdragen voor een veilige werkplek.
Meer dan 300 doden na brand fabriek Pakistan

Demonstratie in Karachi na de brand

'Deze doden hadden voorkomen kunnen worden', zegt Internationaal Coordinator Ineke Zeldenrust. 'Er was maar 1 uitgang voor naar zeggen 2000 arbeiders die op dat moment werkzaam waren in de fabriek. Niemand kon ontsnappen. Deze brand staat niet op zichzelf, maar een patroon wat we ook in veel andere productielanden zien. Arbeiders riskeren dagelijks hun leven tijdens het maken van onze kleding.'

SKC eist dat bedrijven, zowel als overheden en fabriekeigenaren, zorgen voor veilige gebouwen en dat arbeiders en management getraind worden. Het is cruciaal dat arbeiders zich vrij kunnen organiseren en de vrijheid hebben om zich uit te spreken als veiligheidsregels worden overtreden. We willen dat slachtoffers medische zorg krijgen en compensatie ontvangen. Vakbonden en arbeidsgroeperingen in Pakistan kondigden vanochtend demonstraties aan. Schone Kleren Campagne werkt nauw samen met lokale organisaties om meer informatie te verzamelen. We roepen alle bedrijven die inkopen bij de fabriek in Pakistan om hierop actie te ondernemen.

Luister naar een interview met Ineke Zeldenrust op Radio 1 (vanaf 22 min 18).

En blijf op de hoogte via Twitter en Facebook

Navigatie