Vrijheid van meningsuiting is geen misdaad

gepubliceerd 10-09-2012 06:30, Laatste wijziging: 02-10-2012 12:15
Op 19 september zal het Thaise strafhof de datum aankondigen van de uitspraak in de rechtszaak tegen mensenrechtenactivist Somyot Prueksakasemsuk. Hij kan een gevangenisstraf van 30 jaar krijgen. Teken voor zijn vrijlating!

Somyot Prueksakasemsuk is een bekende redacteur en activist voor de rechten van arbeiders in Thailand.

De Schone Kleren Campagne blijft de Thaise autoriteiten oproepen om alle aanklachten in te trekken tegen Somyot Prueksakasemsuk en alle andere voorvechters van mensenrechten die vastzitten op beschuldiging van majesteitsschennis. We vragen dat hij op z'n minst op borgtocht wordt vrijgelaten.

Somyot werd meer dan een jaar geleden, in april 2011, gearresteerd. De Thaise autoriteiten beweren dat twee publicaties in zijn tijdschrift Voice of Thaksin de koning hebben beledigd. Somyot wordt beschuldigd van majesteitsschennis, een misdaad waar maximaal 15 jaar voor staat. Somyot kan dus voor de 2 publicaties maximaal 30 jaar krijgen. Al sinds 17 maanden wordt Somyot gedwongen zijn proces in een overvolle en ongezonde gevangenis af te wachten. Inmiddels is hem 11 keer vrijlating op borgtocht geweigerd.

Samen met mensenrechtenorganisaties roept de Schone Kleren Campagne regeringen op om de Thaise regering hierop aan te spreken. We vragen ook er zorg voor te dragen dat alle mensenrechtenactivisten in Thailand zonder vrees voor vervolging en zonder gerechtelijke intimidatie, hun legitieme activiteiten kunnen uitoefen.

Teken voor de vrijlating van Somyot

We hebben je steun nog een keerhard nodig. Teken hier de petitie aan de Thaise Minister President: Vrijheid van meningsuiting is geen misdaad. De brief zal voor 19 september door de Thai Labour Campaign en andere Thaise organisaties naar de Thaise autoriteiten worden gestuurd.

Voor meer informatie en updates over het proces ga naar www.freesomyot.wordpress.com

Dank voor je support.Gerelateerde inhoud
Vrijheid voor Somyot! (2012 - )
Navigatie