Anti-sweatshop studenten op de koffie

gepubliceerd 14-08-2012 08:50, Laatste wijziging: 10-09-2012 06:32
Nathan Van Oort (22) en William Yates (21) van onze Amerikaanse partnerorganisatie United Students Against Sweatshops kwamen in het kader van hun Europese toer een paar dagen langs in Amsterdam.
Anti-sweatshop studenten op de koffie

Nathan en Billy van USAS in onze schone T-shirts

Nathan van Oort en Billy Yates van onze Amerikaanse partnerorganisatie United Students Against Sweatshops (USAS) kwamen in het kader van hun Europese toer een paar dagen langs in Amsterdam. Met z'n allen zaten we rond de tafel om elkaar op de hoogte te houden van acties en campagnes.

USAS organiseert studenten in de USA om druk uit te oefenen op universiteiten en houdt bedrijven die universiteitskleding produceren, zoals Nike en GAP, onder de loep. Hierbij zijn ze niet gauw uit het veld te slaan: in april werden Nathan en William samen met 16 anderen gearresteerd na een sit-in in het kantoor van de directeur. Op dit moment werkt de Schone Kleren Campagne samen met USAS aan de actie voor de Kizone arbeiders, zodat Adidas hen de 1.8 miljoen euro betaald waar de arbeiders recht op hebben. Heb jij al getekend?

http://usas.org/2012/07/26/pt-kizone-workers-reject-adidass-insulting-food-vouchers-scheme/

Navigatie