Brand je licht voor een betere veiligheid!

gepubliceerd 04-12-2012 14:55, Laatste wijziging: 10-12-2012 11:15
Doe mee met onze actie en kom donderdag 6 december om 17:00 naar het beursplein (tegenover C&A) in Amsterdam.

Op 24 november ging kledingfabriek Tazreen Fashions in Bangladesh in vlammen op. Meer dan 100 mensen konden niet ontsnappen en kwamen hierbij om. In het puin lag kleding met labels van C&A. Komende donderdag branden we kaarsen ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Kom je ook? Neem een kaarsje, een fietslampje of zaklamp mee en maak samen met de Schone Kleren Campagne een zee van licht. C&A kan niet langer in de schaduw blijven staan.

Eisen aan C&A

Sinds 2006 kwamen meer dan 700 mensen om bij fabrieksbranden in Bangladesh. De Schone Kleren Campagne wil dat C&A een onafhankelijk onderzoek opzet naar de oorzaken van de brand. We willen ook dat de prijsvechter ervoor zorgt dat gewonden de juiste medische behandeling krijgen, en slachtoffers en nabestaanden volledig worden gecompenseerd voor de geleden schade en verlies aan inkomsten.

Ook willen we dat C&A deelneemt aan ons veiligheidsprogramma. Om nog meer fabrieksbranden te voorkomen, heeft de Schone Kleren Campagne samen met Bengaalse en internationale vakbonden en NGO's een speciaal veiligheidsprogramma ontwikkeld. Onderdeel hiervan zijn onafhankelijke en transparante fabrieksinspecties, verplichte doorvoering van verbeteringen bij gebreken aan de gebouwen en herziening van bestaande wetgeving en veiligheidsregulering. Een belangrijk onderdeel is dat merken toezeggen om de prijs te betalen die nodig is om de kosten te dekken voor het doorvoeren van verbeteringen. En natuurlijk zijn de vakbonden direct bij het programma betrokken.

Kom donderdag 6 december naar de C&A. We verzamelen op het Beursplein in Amsterdam om 17.00 uur. Neem je vrienden mee en steek je licht op!

Navigatie