Adidas in het nieuws

gepubliceerd 12-02-2013 14:10, Laatste wijziging: 07-03-2013 09:25
Adidas haalt steeds meer de headlines. Maar niet op een positieve manier.
Adidas in het nieuws

USAS party crashers nemen de catwalk over.

Fashion mobbers, vakbonden en andere actiegroepen richten wereldwijd hun pijlen op adidas. Op 7 februari bestormden party crashers van United Students Against Sweatshops (USAS) de catwalk van New York Fashion Week. Zij liepen in tshirts met de slogan 'adidas all in sweatshops', als spoof op de 'adidas all in' reclame de modeplanken op.

Selena Gomez, ambassadrice van adidas - en knipperlichtvriendin van die andere adidas ambassadeur Justin Bieber- kreeg een flyer in haar handen gedrukt. Daarin wordt haar gevraagd haar relatie met adidas te verbreken.

Ook de vakbonden zijn lekker actief bezig. Onder de paraplu van International Union League for Brand Responsibility voeren zij campagne op adidas.

De Europese campagnes blijven ook druk uitoefenen, zowel voor als achter de schermen. To be continued...

 

Waar gaat het ook alweer om?

De Kizone arbeiders strijden al veel te lang voor € 1,5 miljoen ontslagvergoeding nadat de fabriek PT Kizone plotseling haar deuren sloot en de eigenaar het land was uitgevlucht. De Kizone arbeiders hebben lange tijd artikelen voor adidas gemaakt, maar adidas weigert te betalen.

Adidas pareert de beschuldigingen  door met verschillende voorstellen te komen, zoals het aanbieden van voedselbonnen aan de arbeiders. En door een top in Geneve te organiseren om te spreken over wat kan worden gedaan voor arbeiders die getroffen worden door fabriekssluitingen. Nou dat weten de arbeiders, en wij ook, wel: die ontslagvergoeding uit betalen!

Navigatie