Aslam Hidayet, ex Kizone arbeider: "adidas bedriegt ons"

gepubliceerd 11-12-2012 14:40, Laatste wijziging: 23-01-2013 11:32
In november postten meer dan 5000 van jullie op de facebook wall van adidas en adidas ambassadeur Justin Bieber. Justin Bieber liet niets van zich horen. En adidas?
Aslam Hidayet, ex Kizone arbeider: "adidas bedriegt ons"

Aslam Hidayet bedankt iedereen voor de strijd tegen Adidas.

Adidas zegt dat de arbeiders tevreden zijn met de voedselbonnen. Dat deze bewering nergens op slaat, laat de brief van Aslam Hidayet wel zien. Hij werkte voor de Kizone fabriek en schreef ons deze brief:

 

We willen iedereen die ons gesteund heeft in onze strijd voor onze rechten ontzettend bedanken. Adidas vertelt dat wij tevreden zijn met de voedselbonnen die we van ze hebben gekregen, maar dat is simpelweg een leugen. Hoe wij hierover denken heeft helemaal niets met 'tevredenheid' te maken. Tuurlijk, iets is beter dan niets. We zijn niet naïef, en we zijn niet tevreden met dit gebaar. Veel van mijn collega's verkochten de voedselbronnen trouwens, om zo hun leningen een beetje af te betalen. En om spullen te kopen die je niet bij Alfamart kunt krijgen, want de voedselbon is alleen geldig voor Alfamart. Adidas bedriegt de Kizone arbeiders.

Uit naam van de rest van de ex- Kizone arbeiders, wil ik zeggen dat we heel dankbaar zijn voor wat jullie doen. Niet alleen voor de arbeiders in Indonesië, maar voor de strijd die jullie voeren voor de waarheid en universele gerechtigheid. We weten dat zo'n strijd niet vanzelf gaat. Alleen omdat we weten dat waarvoor we vechten waar is, geven we niet op.

We weten dat we de kledingmerken en hun klanten moeten vertellen dat deze slavernij moet stoppen. Nu is het onze kans om een tijger te zijn in deze actiebeweging.

Blijf alsjeblieft aan onze zijde strijden.

In solidariteit,

Aslam Hidayet

Navigatie