C&A, Disney, Dickies en Walmart: stop de branden!

gepubliceerd 20-12-2012 18:10, Laatste wijziging: 04-03-2013 16:04
Roep C&A, KIK, Walmart, Li & Fung, Edinburgh Woollen Mill, Disney, Dickies, Sean Comb (Enyce) en Kmart / Sears op om een volgende Tazreen te voorkomen.

In november kwamen 124 kledingarbeiders om het leven toen de fabriek Tazreen Fashions in vlammen op ging. Het gebouw had geen nooduitgangen en velen vonden de dood nadat zij uit het raam sprongen om aan het vuur te ontsnappen. Tazreen produceerde kleding voor grote nationale en internationale merken zoals C&A, KIK, Walmart, Li & Fung, Edinburgh Woollen Mill, Disney, Dickies, Sean Comb (ENYCE) en Kmart/Sears.

Rapporten over de brand suggereren dat de brand is veroorzaakt door kortsluiting. Bijna 80% van alle branden in Bangladesh ontstaan door onveilige electriciteitscircuits. Sinds 2005 kwamen rond de 700 kledingarbiedres om bij branden in kledingfabrieken. Ooggetuigen van de verschillende branden vertellen allemaal hetzelfde verhaal: veel van de doden hadden voorkomen kunnen worden als de fabrieken hadden voldaan aan de basisnormen voor brand- en bouwveiligheid. De ramen van de Tazreen fabriek waren geweerd om diefstal te voorkomen en veilige nooduitgangen waren meestal afwezig, waardoor het onmogelijk was om aan de vlammen en rook te ontsnappen. Op het moment van de brand weerhielden de managers hun werknemers ervan om de fabriek te verlaten. Ze claimden dat het om een vals alarm ging.

Roep C&A, KIK, Walmart, Li & Fung, Edinburgh Woollen Mill, Disney, Dickies, Sean Comb (Enyce) en Kmart / Sears op om hun verantwoordelijkheid te nemen!

De Schone Kleren Campagne, samen met vakbonden en maatschappelijke organisaties doen een beroep op de merken om:

1. te zorgen voor volledige schadevergoeding aan de slachtoffers,

2. een volledig en transparant onderzoek te steunen en

3. het Bangladesh Fire and Safety Agreement te ondertekenen.

Samen kunnen deze bedrijven branden zoals bij Tazreen voorkomen. Stuur ze een email en roep ze op tot onmiddellijke actie!

Navigatie