CoolCat ontvangt waslijn met 1000 kaarten van Christen Unie jongeren en Schone Kleren Campagne

gepubliceerd 14-11-2013 23:00, Laatste wijziging: 27-01-2014 17:49
Persbericht - Op vrijdag 15 november zal PerspectieF, de organisatie van ChristenUnie-jongeren, samen met Schone Kleren Campagne en Tweede Kamerlid Joël Voordewind (CU) het hoofdkantoor van CoolCat bezoeken. Ze zullen de kledingketen een 30 meter lange waslijn met ‘Eerlijke Kleren Kaarten’ komen overhandigen.

Op vrijdag 15 november zal PerspectieF, de organisatie van ChristenUnie-jongeren, samen met Schone Kleren Campagne en Tweede Kamerlid Joël Voordewind (CU) het hoofdkantoor van CoolCat bezoeken. Ze zullen de kledingketen een 30 meter lange waslijn met ‘Eerlijke Kleren Kaarten’ komen overhandigen.

De waslijn bestaat uit 1000 ingevulde ansichtkaarten. Op de ansichtkaarten hebben consumenten zich uitgesproken dat bedrijven werk moeten maken van eerlijke kleding. De waslijn wordt aangeboden aan CoolCat omdat het bedrijf maanden na de ramp in Bangladesh het Bangladesh Veiligheidsakkoord nog steeds niet heeft ondertekend.

De kaart verwijst naar de ingestorte kledingfabriek in Bangladesh met de leus ‘Jullie kunnen dit voorkomen!’. Voorzitter van PerspectieF, Maarten van Ooijen: “Inmiddels hebben meer dan 100 bedrijven hun handtekening gezet onder het Veiligheidsakkoord, maar CoolCat ontbreekt. Met dit statement willen we laten zien dat juist de consument, ook de consument van CoolCat hen oproept om werk te maken van schone, eerlijke kleren.” Niki Janssen van Schone Kleren Campagne: “Het is onze vurige wens dat CoolCat het Veiligheidsakkoord ondertekent. Zo’n belangrijke kledingketen mag niet achterblijven in het gevecht voor eerlijke en veilige arbeidsomstandigheden.

De overhandiging van de waslijn met kaarten Eerlijke Kleren Kaarten zal plaatsvinden op vrijdagochtend 10:30 uur, op het hoofdkantoor van Coolcat.

Navigatie