H&M en Inditex tekenen voor veiligheid Bengaalse arbeiders!

gepubliceerd 13-05-2013 13:50, Laatste wijziging: 20-06-2013 12:13
Schone Kleren Campagne verwelkomt het besluit van H&M en Inditex (eigenaar van Zara) om het Bangladesh veiligheidsakkoord te tekenen.

Na veel werk achter de schermen van Schone Kleren Campagne en bevriende organisaties wereldwijd is er resultaat!

Het besluit van H&M en Inditex om het veiligheidsakkoord (voorheen Bangaldesh Fire and Building Safety Agreement) te ondertekenen is cruciaal voor de werkomstandigheden van Bengaalse arbeiders. Zo is H&M de grootste kledinginkoper in Bangladesh.

Deze nieuwe handtekeningen onder het akkoord zal de druk op andere merken alleen maar groter maken.

 

Het Bangladesh veiligheidsakkoord

Het akkoord bevat alle elementen die essentieel zijn voor de verbetering van de veiligheid in Bengaalse kledingfabrieken:
* Onafhankelijke en transparante fabrieksinspecties waarbij de rapporten worden gepubliceerd.
* Verplichte doorvoering van verbeteringen bij gebreken aan de gebouwen.
* En herziening van bestaande wetgeving en veiligheidsregulering.
Het is transparant en uniek omdat het door alle stakeholders in Bangladesh en internationaal ondersteund wordt. Cruciaal in het akkoord is dat merken zich commiteren aan het betalen voor renovaties om de fabrieken veilig te maken. Hierdoor zal dit akkoord mensenlevens redden.

 

Nu nog die andere merken

Met 1250 arbeiders die afgelopen half jaar in Bengaalse kledingfabrieken zijn omgekomen, is het nu ook voor andere merken tijd om te laten zien dat zij serieus zijn. Geen vage beloften meer. We willen een  handtekening zien onder het akkoord. Alle merken die inkopen in Bangladesh moeten het voorbeeld van Tommy Hilfiger, Calvin Klein, H&M en Inditex volgen en het akkoord ondertekenen, zo snel mogelijk. Je kunt onze petitie hiervoor nog steeds tekenen.

Navigatie