Teken nu voor méér actie van C&A

gepubliceerd 10-01-2013 15:15, Laatste wijziging: 13-02-2013 14:04
C&A presenteerde op 6 december haar maatregelen in reactie op de brand in Bangladesh, waar meer dan honderd arbeiders omkwamen. De Schone Kleren Campagne heeft forse kritiek op de voorgestelde aanpak.
Teken nu voor méér actie van C&A

Meer dan 120 slachtoffers bij brand in Bangladesh

Meer van hetzelfde

C&A betrekt geen lokale vakbonden bij het vaststellen wat slachtoffers en nabestaanden precies nodig hebben. Ook bij het zoeken naar een lange termijn oplossing gaan ze voorbij aan het bestaan van vakbonden. Om de veiligheid in de fabrieken te verbeteren wil C&A onder andere de Socam audits intensiveren. Dat is meer van hetzelfde en veel te weinig om te zorgen dat fabrieksbranden worden voorkomen. C&A reageert niet op het Bangladesh Fire and Building Safety program, dat Philips - Van Heusen (Calvin Klein en Tommy Hilfiger) en Tchibo al wel hebben ondertekend.

Onze eisen zijn niet veranderd

  • volledige medewerking aan een onafhankelijk en transparant onderzoek naar de oorzaken van de brand in Tazreen Fashion

  • bijdragen aan een volledige financiële compensatie voor de slachtoffers en nabestaanden (voor geleden leed en inkomensderving), in onderhandeling met vakbonden die de kledingarbeiders in Bangladesh vertegenwoordigen

  • aansluiting bij het veiligheidsprogramma (Bangladesh Fire and Building Safety Program) om dit soort tragedies in de toekomst te voorkomen. Het Europees Parlement heeft op 14 januari 2013 een resolutie aangenomen waarin zij ook merken oproept deel te nemen aan dit programma.

Help ons de druk op te voeren

Jij kan ons helpen. Teken de petitie en laat C&A weten dat jij ook meer actie van ze wil zien.

Navigatie