Zes stoere verhalen op Internationale Vrouwendag

gepubliceerd 07-03-2013 09:25, Laatste wijziging: 10-04-2013 07:47
Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag 2013 vertellen zes vrouwelijke leiders uit Afrika en Azië hoe zij de rol van vrouwen in duurzame en rechtvaardige ontwikkeling zien. Zes verhalen van sterke vrouwen over de vrouwelijke bijdrage aan een eerlijke en groene wereld. Beweeg je muis over de titels, en kies jouw verhaal!

Hoe zal de wereld in elkaar steken als mannen en vrouwen dezelfde mogelijkheden krijgen? Hoe zal de politiek functioneren als de helft van de wereldleiders vrouwelijk is? En, als vrouwen en mannen gelijke toegang en controle tot arbeid, geld en onderwijs krijgen, hoe zou ontwikkelingssamenwerking er dan uit zien?


De Schone Kleren Campagne, samen met Action Aid, Milieudefensie, SOMO, TNI and Both ENDS willen meer vrouwen zien. We willen ze zien in de vakbonden, in de fabrieken, in de regering. Op de helft van alle stoelen rond vergadertafels zou een vrouw moeten zitten.

Vrouwen houden families en gemeenschappen draaiende. En ze naaien de overgrote meerderheid van alle kleding over de hele wereld in elkaar. Ze hebben een schat aan kennis en ervaring over het gebruik en het beheer van duurzame hulpbronnen en komen vaak met innovatieve ideeën en krachtige organisaties.

 


De visie en kennis van vrouwen is onmisbaar voor het maken van evenwichtige beslissingen van het management op lokaal, nationaal of international niveau.

Maar wat zeggen vrouwelijke leiders in ontwikkelingslanden hier zelf over? Welke rol spelen vrouwen al?

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag 2013 vertellen zes vrouwelijke leiders uit Afrika en Azië hun eigen visie op de rol van vrouwen in duurzame en rechtvaardige ontwikkeling. Zes verhalen van sterke vrouwen over de vrouwelijke bijdrage aan een eerlijke en groene wereld. Beweeg je muis over de titels, en kies jouw verhaal!

Navigatie