03

Laatste wijziging: 06-05-2014 15:32
03

Who Runs the World? Girls!

Who Runs the World? Girls!
20-01-2015 14:56

Voor internationale vrouwendag (zaterdag 8 maart) lanceert de Schone Kleren Campagne een nieuwe campagne. Who Runs the World? Girls! (vrij naar het nummer van Beyoncé) toont de kracht van negen stoere vrouwen uit Cambodja en Bangladesh. Ze werken daar keihard aan de kleding die wij hier uit de rekken grissen - en ze gebruiken hun spierballen om hun situatie en die van hun collega's te verbeteren. Ontdek hun drijfveren om zich hard te maken voor betere arbeidsomstandigheden, hoe dat hun eigen leven heeft veranderd en hoe jij kunt helpen.

Lees verder...

Benetton moet meebetalen!

Benetton moet meebetalen!
18-03-2014 16:53

Benetton liet kleding maken in een fabriek in het ingestorte Rana Plaza. Benetton moet daarom meebetalen aan de slachtoffers! Help mee met de e-mailactie en laat Benetton weten dat zij onmiddellijk $5 miljoen moeten bijdragen aan het Rana Plaza Donors Trust Fund voor nabestaanden en slachtoffers van de grootste ramp in de kledingindustrie ooit.

Lees verder...

Benetton blijft beloftes breken

Benetton blijft beloftes breken
20-03-2014 14:45

Amsterdam - Bijna een jaar nadat het Rana Plaza in Bangladesh instortte – de ergste ramp in de kledingindustrie ooit - blijft Benetton pertinent weigeren compensatie te betalen aan de slachtoffers en nabestaanden. De Schone Kleren Campagne roept het kledingbedrijf daarom op direct $5 miljoen te storten in het Rana Plaza Donor Trust Fund.

Lees verder...

Rana Plaza-overlevenden kunnen compensatieclaims indienen

Rana Plaza-overlevenden kunnen compensatieclaims indienen
24-03-2014 15:01

Vanaf vandaag, precies een maand voordat we de Rana Plaza ramp in Bangladesh van 24 april 2013 gedenken, kunnen de nabestaanden van de 1138 omgekomen kledingarbeiders en de meer dan duizend zwaargewonde arbeiders een claim indienen om hun verlies aan inkomsten en medische kosten te compenseren. Tegelijkertijd wordt de druk op bedrijven die kleding lieten maken in de in Rana Plaza gevestigde fabrieken verhoogd om ervoor te zorgen dat de miljoenen dollars die hiervoor nodig zijn worden gedoneerd in het Rana Plaza Trust Fund.

Lees verder...