Benetton moet meebetalen!

gepubliceerd 18-03-2014 16:10, Laatste wijziging: 18-03-2014 16:53
Benetton liet kleding maken in een fabriek in het ingestorte Rana Plaza. Benetton moet daarom meebetalen aan de slachtoffers! Help mee met de e-mailactie en laat Benetton weten dat zij onmiddellijk $5 miljoen moeten bijdragen aan het Rana Plaza Donors Trust Fund voor nabestaanden en slachtoffers van de grootste ramp in de kledingindustrie ooit.
Benetton moet meebetalen!

April 2013. Mensen wachten bij de school waar de lichamen die uit het puin van Rana Plaza worden gehaald bijeengebracht worden.

Neem actie en stuur Benetton via deze link een petitie*

Vorig jaar werd tussen de brokstukken van het Rana Plaza-gebouw kleding met labels van Benetton gevonden. Zij lieten kleding maken in één van de kledingfabrieken in het flatgebouw. Bij de instorting van Rana Plaza kwamen 1138 kledingarbeiders om het leven, raakten 2000 mensen gewond en worden nog steeds zo’n 200 mensen vermist.

Bijna een jaar later heeft Benetton nog steeds niet bijgedragen aan het Rana Plaza fonds waaruit slachtoffers en nabestaanden gecompenseerd worden. In totaal is er veertig miljoen dollar nodig. Jouw actie maakt verschil! Vorig jaar tekende Benetton het Veiligheidsakkoord nadat een miljoen mensen het merk hadden opgeroepen dat te doen.

Jij kunt ons helpen! E-mail Benetton en vraag hen per direct vijf miljoen dollar te storten in het het Rana Plaza fonds.

Benetton blijft draaien

Italiaanse onderzoeksjournalisten hebben aangetoond dat Benetton niet alle productielocaties in Bangladesh heeft opgegeven bij het Veiligheidsakkoord. Dit is één van de voorwaarden voor merken die het juridisch bindend initiatief voor veilige fabrieken in Bangladesh hebben ondertekend. We vertrouwen erop dat het Veiligheidsakkoord ervoor zorgt dat alle fabrieken in Bangladesh waar Benetton laat produceren worden geïnspecteerd.

*de internationale petitie van arbeidsrechtenorganisatie ILRF is in het Italiaans en het Engels opgesteld. Hier is de vertaling:

Beste Benetton,
Ik ben geschokt te horen dat u weigert compensatie te betalen aan de slachtoffers van Rana Plaza en dat u probeert huidige leveranciers te verstoppen voor de inspecteurs van het Veiligheidsakkoord. De kledingarbeiders in Bangladesh die uw kleding maken verdienen beter.
Het is tijd om over de brug te komen. Ik vraag u direct $5 miljoen dollar te doneren aan het Rana Plaza Trust Fund en er zo voor te zorgen dat de Rana Plaza-slachtoffers eindelijk krijgen waar ze recht op hebben. 
Hoogachtend,