Who Runs the World? Girls!

gepubliceerd 06-03-2014 16:50, Laatste wijziging: 20-01-2015 14:56
Voor internationale vrouwendag (zaterdag 8 maart) lanceert de Schone Kleren Campagne een nieuwe campagne. Who Runs the World? Girls! (vrij naar het nummer van Beyoncé) toont de kracht van negen stoere vrouwen uit Cambodja en Bangladesh. Ze werken daar keihard aan de kleding die wij hier uit de rekken grissen - en ze gebruiken hun spierballen om hun situatie en die van hun collega's te verbeteren. Ontdek hun drijfveren om zich hard te maken voor betere arbeidsomstandigheden, hoe dat hun eigen leven heeft veranderd en hoe jij kunt helpen.
Who Runs the World? Girls!

© Marieke van der Velden / Hollandse Hoogte (i.o.v. Schone Kleren Campagne) 2013-2014

Dit zijn de vrouwen die de Schone Kleren Campagne ondersteunt. Eind 2013 reisde de Schone Kleren Campagne naar Dhaka (hoofdstad Bangladesh) en Phnom-Penh (hoofdstad Cambodja) om de kledingarbeidsters te interviewen en te fotograferen. De kans om zichzelf te laten zien grepen de meiden met beide handen aan.

“Zoiets heb ik nog niet eerder gedaan, grappig hoe vrij en gelukkig je je opeens kunt voelen. Straks gaan mensen kijken naar mijn gezicht, wat spannend.” vertelde Chhung.

Tania wil graag haar verhaal kwijt: “Ik zou graag tegen de mensen in Europa zeggen: Ik ben hier, ik besta en ik zou jullie willen vertellen over mijn dagelijkse leven in de fabriek en alles daar omheen. Hoe meer mensen weten hoe het er hier aan toe gaat, hoe meer mensen ons kunnen steunen. Samen worden we serieus genomen!”

De negen vrouwen zijn gefotografeerd door Zilveren Camera-winnares Marieke van der Velden (Hollandse Hoogte). Naast deze campagnepagina is er een reizende tentoonstelling samengesteld. Van 1 t/m 25 april is deze te zien in De Balie in Amsterdam. Weet je een goede locatie voor deze expo? Neem dan contact met ons op.

Bekijk hier de campagne en online tentoonstelling.

SKC_WRTWG_Header