Kamervragen over compensatie voor Rana Plaza slachtoffers

gepubliceerd 23-10-2014 11:50, Laatste wijziging: 23-10-2014 11:57
De Nederlandse en Europese politiek blijven actief oproepen tot compensatie voor de slachtoffers van de Rana Plaza ramp.

Tijdens een bijeenkomst van de OESO afgelopen juni, riep minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking samen met zes Europese collega’s kledingmerken op een bijdrage te doen aan het compensatiefonds. In oktober dienden ChristenUnie, SP en GroenLinks schriftelijke vragen in bij de minister waarmee de partijen vragen naar de stappen die haar ministerie zet om te zorgen dat kledingmerken worden aangesproken op hun verantwoordelijkheid. Merken die producten afzetten op de Nederlandse markt en produceerden in Rana Plaza worden ook door de Nederlandse politiek opgeroepen een bijdrage te leveren aan het fonds voor de slachtoffers van de ramp.