Nieuws 2014

gepubliceerd 15-08-2012 09:30, Laatste wijziging: 25-06-2014 11:41
Benetton blijft beloftes breken

Benetton blijft beloftes breken

door Schone Kleren Campagne Laatste wijziging: 20-03-2014 14:45

Amsterdam - Bijna een jaar nadat het Rana Plaza in Bangladesh instortte – de ergste ramp in de kledingindustrie ooit - blijft Benetton pertinent weigeren compensatie te betalen aan de slachtoffers en nabestaanden. De Schone Kleren Campagne roept het kledingbedrijf daarom op direct $5 miljoen te storten in het Rana Plaza Donor Trust Fund.

Benetton blijft beloftes breken - Lees verder...

Benetton moet meebetalen!

Benetton moet meebetalen!

door Schone Kleren Campagne Laatste wijziging: 18-03-2014 16:53

Benetton liet kleding maken in een fabriek in het ingestorte Rana Plaza. Benetton moet daarom meebetalen aan de slachtoffers! Help mee met de e-mailactie en laat Benetton weten dat zij onmiddellijk $5 miljoen moeten bijdragen aan het Rana Plaza Donors Trust Fund voor nabestaanden en slachtoffers van de grootste ramp in de kledingindustrie ooit.

Benetton moet meebetalen! - Lees verder...

Who Runs the World? Girls!

Who Runs the World? Girls!

door Schone Kleren Campagne Laatste wijziging: 20-01-2015 14:56

Voor internationale vrouwendag (zaterdag 8 maart) lanceert de Schone Kleren Campagne een nieuwe campagne. Who Runs the World? Girls! (vrij naar het nummer van Beyoncé) toont de kracht van negen stoere vrouwen uit Cambodja en Bangladesh. Ze werken daar keihard aan de kleding die wij hier uit de rekken grissen - en ze gebruiken hun spierballen om hun situatie en die van hun collega's te verbeteren. Ontdek hun drijfveren om zich hard te maken voor betere arbeidsomstandigheden, hoe dat hun eigen leven heeft veranderd en hoe jij kunt helpen.

Who Runs the World? Girls! - Lees verder...

Het verhaal van Shila Begum, Rana Plaza-overlevende

Het verhaal van Shila Begum, Rana Plaza-overlevende

door Schone Kleren Campagne Laatste wijziging: 05-03-2014 14:01

“Ik heb de afgelopen 8 maanden helemaal niets kunnen doen. Mijn arm doet pijn en ik heb er nog elke dag last van. Ik kan eigenlijk niet meer werken en ik weet niet of ik ooit nog een voet in een kledingfabriek durf te zetten.”

Het verhaal van Shila Begum, Rana Plaza-overlevende - Lees verder...

Aanmaning voor Benetton!

Aanmaning voor Benetton!

door Schone Kleren Campagne Laatste wijziging: 03-03-2014 16:55

Het is vandaag precies 10 maanden geleden dat het Rana Plaza gebouw in Bangladesh instortte. Hierbij kwamen 1138 mensen om het leven en raakten meer dan 2000 mensen gewond. Tien maanden na de ramp hebben veel overlevenden en nabestaanden nog steeds geen compensatie ontvangen. Terwijl zij hard geld nodig hebben om medische kosten en verloren inkomsten te dekken. De Schone Kleren Campagne voert daarom internationaal actie om ervoor te zorgen dat kledingmerken over de brug komen met compensatie.

Aanmaning voor Benetton! - Lees verder...

Benetton moet meebetalen! Tien maanden na Rana Plaza wachten slachtoffers nog steeds op compensatie

Benetton moet meebetalen! Tien maanden na Rana Plaza wachten slachtoffers nog steeds op compensatie

door Schone Kleren Campagne Laatste wijziging: 24-02-2014 16:52

De Schone Kleren Campagne voert samen met alle Clean Clothes Campaigns en vakbonden in Bangladesh vandaag, tien maanden nadat Rana Plaza instortte, campagne om te zorgen dat merken eindelijk over de brug komen met compensatie. In Dhaka vormen kledingarbeiders vandaag een menselijke keten van protest, waarbij zij eisen dat compensatie uitbetaald wordt.

Benetton moet meebetalen! Tien maanden na Rana Plaza wachten slachtoffers nog steeds op compensatie - Lees verder...