Schone Kleren Campagne en Mama Cash krijgen samen extra bijdrage van de Postcode Loterij

gepubliceerd 27-01-2015 09:20, Laatste wijziging: 27-01-2015 17:25
Gisteravond kregen Schone Kleren Campagne en Mama Cash tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij €1,5 miljoen voor ‘Women Power Fashion’, een speciaal project van Mama Cash en Schone Kleren Campagne voor en met kledingarbeidsters in Zuid-Azië.
Schone Kleren Campagne en Mama Cash krijgen samen extra bijdrage van de Postcode Loterij

Mama Cash neemt de cheque in ontvangst - foto: Roy Beusker

€1,5 miljoen voor verbeteren werkomstandigheden textielindustrie Zuid-Azië

80% van de mensen die in de kledingindustrie werken in Zuid-Azië is vrouw. Door de zwakke positie van vrouwen in de maatschappij zijn ze extra kwetsbaar. Niet alleen voor exploitatie en gevaarlijke werkomstandigheden, maar ook voor geweld en seksuele intimidatie.

Niki Janssen,  woordvoerder Schone Kleren Campagne: "Fantastisch dat Nationale Postcode Loterij zich het lot van kledingarbeidsters aantrekt. Met de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kunnen we samen met de vrouwen die onze kleding maken de schandalige misstanden in de kledingfabrieken aanpakken."

Nicky McIntyre, van Mama Cash: “Wat geweldig dat de Postcode Loterij het project Women Power Fashion steunt. Dit project is ongelofelijk belangrijk voor tienduizenden kledingarbeidsters en hun families in Zuid-Azië. Mama Cash en Schone Kleren Campagne zijn enorm blij en dankbaar dat we dit project kunnen realiseren.  Heel veel dank aan de loterij en aan alle deelnemers!”