02

Laatste wijziging: 17-02-2015 12:43
02

Een miljoen mensen eisen dat Benetton meebetaalt aan compensatiefonds rampfabriek Rana Plaza

Een miljoen mensen eisen dat Benetton meebetaalt aan  compensatiefonds rampfabriek Rana Plaza
17-02-2015 12:43

Al geruime tijd roept Schone Kleren Campagne het Italiaanse merk Benetton op om een bedrag van € 4.4 miljoen ($5 miljoen) te betalen aan de slachtoffers van rampfabriek Rana Plaza. Benetton is het laatste internationale merk dat blijft weigeren mee te betalen aan een compensatiefonds. Terwijl het merk wel kleding liet maken in de ingestorte fabriek. Nu wordt deze eis mede ondersteund door meer dan een miljoen mensen van over de hele wereld.

Lees verder...

Topshop: top- of sweatshop?

Topshop: top- of sweatshop?
24-02-2015 10:22

Terwijl Nederlandse kledingketens een voor een omvallen staan internationale modemerken te trappelen om de gaten in de winkelstraten op te vullen. Onlangs openden de Amerikaanse ketens Urban Outfitters en Forever 21 hun deuren in Amsterdam. En het Ierse Primark is a langer bezig met een opmars. Nu opent ook het Britse Topshop een flagshipstore in de Amsterdamse Kalverstraat. Wat weten we over dit merk?

Lees verder...

Bochtenwerk van Benetton

Bochtenwerk van Benetton
24-02-2015 13:12

Bijna twee jaar na de instorting van rampfabriek Rana Plaza in Bangladesh zegt de Italiaanse modegigant slachtoffers te compenseren. Na langdurige publieke druk en meer dan een miljoen handtekeningen van over de hele wereld via actiesite Avaaz zegt Benetton een bijdrage te storten in het compensatiefonds dat voor de slachtoffers en nabestaanden is opgezet.

Lees verder...