Kom jij naaien? Wij zoeken vrijwilligers!

gepubliceerd 05-04-2017 00:00, Laatste wijziging: 25-04-2017 15:15
Extreme overuren, onveilige situaties en hongerlonen zijn nog altijd een realiteit voor de (voornamelijk) vrouwen die onze kleding maken. Onder de noemer ‘Women Power Fashion’ organiseren Schone Kleren Campagne en Mama Cash samen een aantal activiteiten om de werkomstandigheden waarin de vrouwen verkeren onder de aandacht te brengen en jij kunt ons daarbij helpen!

Sweatshop

Een van deze activiteiten is de pop-up sweatshop middenin het centrum van Den Haag van 16 tot en met 21 mei 2017. In een tot naaiatelier omgebouwde zeecontainer werken zes vrijwilligers onafgebroken door met als uitdaging in een uur minstens net zoveel kledingstukken te maken als de kledingarbeiders in Bangladesh of India. Voorbijgangers kunnen meedoen of buiten op de knoppen drukken en jullie arbeidsomstandigheden bepalen. Tegen welke prijs zijn zij bereid kleding te kopen?

Jij kunt onderdeel zijn van deze bijzondere actie. Help je mee?

 

Functie

Voor de sweatshop zijn we op zoek naar vrijwilligers die in de sweatshop willen naaien. Het gaat om hippe stropdassen (een simpel patroon) dus je hoeft geen expert te zijn, alleen handig en betrokken!

 

Wat vragen wij

We vragen iedere vrijwilliger minimaal één dienst van minimaal 2 uur te werken. Meer mag natuurlijk ook! Je bent beschikbaar tussen 16 en 21 mei en kunt op eigen gelegenheid naar Den Haag komen. De werktijden zijn tussen 10.00 en 19.00 uur.

 

Aanmelden

Wil je meehelpen? Meld je dan aan via onderstaand e-mailadres. Zodra de aanmelding bij ons binnen is, ontvang je een uitnodiging voor de vrijwilligersbijeenkomst. Op deze avond ontmoet je de andere vrijwilligers en krijg je meer informatie over Women Power Fashion.

 

Wat krijg jij

In de sweatshop werk je samen met een enthousiast en betrokken team. Daarnaast doe je (werk-)ervaring op, ontmoet je nieuwe mensen en draag je bij aan een eerlijkere kledingindustrie.

 

Interesse? Meld je dan aan! Mail naar