Pop-up sweatshop in Den Haag

gepubliceerd 11-05-2017 11:35, Laatste wijziging: 14-06-2017 09:31
Van 16 t/m 21 mei organiseren Schone Kleren Campagne en Mama Cash onder de noemer Women Power Fashion verschillende activiteiten om aandacht te vragen voor de slechte arbeidsomstandigheden van – vooral vrouwelijke – kledingarbeiders.
Pop-up sweatshop in Den Haag

Foto: Studio de Boer & de Vet

Pop-up sweatshop

Midden in het centrum van Den Haag openen we een heuse Bengaalse pop-up sweatshop.

Onafgebroken werken vrijwilligers gedurende de hele week in deze tot naaiatelier omgebouwde zeecontainer waar we de omstandigheden van een Bengaalse fabriek nabootsen: hitte, geen drinkwater en een streng management. Om de actie kracht bij te zetten zullen ook bekende Nederlanders en politici plaatsnemen achter de naaimachines.

Ook voorbijgangers kunnen ervaren wat het is om achter de naaimachine te zitten of buiten op de knoppen drukken en de arbeidsomstandigheden in de sweatshop bepalen.

Je kunt je nog aanmelden als vrijwilliger: Er zijn nog een paar plekjes!

Wat: pop-up sweatshop
Waar: Grotemarktstraat 32, Den Haag
Wanneer: 16 t/m 21 mei 2017

 

Debat

16 mei 20.00 uur: De Balie Amsterdam - How Clean Are Your Clothes

Ons evenement in de Balie zal in het teken staan van strijdvaardige vrouwelijke activisten die proberen de omstandigheden waarin zij werken en leven te verbeteren. Onze eregast deze avond is Zehra Khan, activiste uit Pakistan. Voertaal is Engels. Lees meer

 

17 mei 19.30 uur: Humanity House Den Haag - Feminist Zehra Khan’s strijd tegen de kledingindustrie

Ook in Den Haag is de Pakistaanse activiste Zehra Khan onze eregast. Zij zal hier uitgebreid vertellen over hoe ze opkomt voor de rechten van Pakistaanse kledingarbeidsters en waar verantwoordelijkheden liggen om de industrie te veranderen. Lees meer

 

Transparantie petitie

Teken ook voor een transparante kledingindustrie

Op een label in een T-shirt kan “Made in India” staan, maar in welke van de duizenden Indiase fabrieken werd het gemaakt? Wat waren de arbeidsomstandigheden van de kledingarbeiders – vooral vrouwen – in deze fabrieken? Met onze petitie vragen we aandacht voor het gebrek aan transparantie in de kledingindustrie. Teken hem hier

 

Women Power Fashion

Vrouwen zijn de drijvende kracht achter de kledingindustrie. Steeds meer vrouwen komen voor zichzelf en hun collega’s op, starten vakbonden en vragen aandacht voor arbeidsrechtenschendingen. Schone Kleren Campagne en Mama Cash steunen kledingarbeidsters in hun strijd voor een leefbaar loon, veilige fabrieken en een transparante industrie.