Meet Kalpona Akter human rights defender uit Bangladesh

gepubliceerd 03-04-2018 14:10, Laatste wijziging: 04-04-2018 13:38
Kalpona Akter is een arbeidsrechtenactivist uit Bangladesh en de oprichter en directeur van het Bangladesh Centre for Worker Solidarity. Ze werd geëerd met de Alison Des Forges Award for Extraordinary Activism van het Human Rights Watch. Ze strijd tegen uitbuiting van kledingarbeiders in Bangladesh en vecht voor hun rechten, waaronder veiligheid in kledingfabrieken, een leefbaar loon en het recht om vakbonden te vormen.
Meet Kalpona Akter human rights defender uit Bangladesh

© 2016 Shariful Islam Sourav

Schone Kleren Campagne nodigt je uit voor een gesprek met Kalpona Akter.
Op 12-jarige leeftijd, begon Kalpona te werken in de kledingindustrie. Nu reist ze regelmatig om te vertellen over de erbarmelijke omstandigheden waaronder kledingarbeiders in Bangladesh werken. Kalpona zal reflecteren op de Rana Plaza ramp op 24 april 2013 en de jaren erna. Is de kledingindustrie een veiligere plek geworden voor kledingarbeiders? Wat zijn de resultaten van het Bangladesh Veiligheidsakkoord en waarom is er een nieuw Akkoord nodig? Welke uitdagingen liggen er nog? Kalpona zal uitleggen waarom transparantie in de kledingindustrie zo belangrijk is en hoe zij met haar organisatie vecht voor de rechten van kledingarbeiders.

Gesprek
Tijdens de avond zal moderator Ama van Dantzig het publiek uitnodigen om samen met Kalpona Akter en een aantal deskundigen met elkaar tot een mooi en inhoudelijk gesprek te komen.

Info
Datum: Donderdag 19 april
Time: 19.30 - 21.00  
Locatie: De Balie Amsterdam
Taal: Engels 
Toegang: Gratis, maar reserveren is verplicht
Tickets: Via de website van de Balie kun je een toegangskaartje reserveren. https://www.debalie.nl/agenda/podium/meet-kalpona-akter%2c-human+rights-defender-from-bangladesh/e_9783376/p_11771357/


Kalpona Akter aan het woord: https://www.youtube.com/watch?v=xtlxo1yIUiE