Van katoenveld tot afvalberg: kom naar het Fair Fashion Event!

gepubliceerd 03-05-2010 21:00, Laatste wijziging: 10-01-2012 13:17
Het project van de Schone Kleren Campagne voor studenten en docenten in het modeonderwijs, Fair Fashion: naar een eerlijke kledingindustrie, organiseert op woensdag 12 mei in Pakhuis de Zwijger (Amsterdam) een bijeenkomst.

Op dit event wordt de keten van kleding onder de loep genomen: van katoenveld tot afvalberg. Gezamenlijk en tijdens workshops zullen diverse sprekers elk een andere schakel van de kledingketen uitpluizen. Hierbij komen zowel de issues als mogelijke oplossingen aan bod. Het event is voor studenten en docenten in het modeonderwijs (maar iedereen is uiteraard welkom). Wel even reserveren, en hopelijk tot dan!

De dag wordt gepresenteerd door musicalster en ambassadeur van de Schone Kleren Campagne Robin van den Akker (Op zoek naar Joseph/MAMMA MIA!). Naast het programma is er ook een presentatie van het Fair Fashion magazine met studentenprojecten, info over de issues in de kledingindustrie, tips wat je als student en klant kunt doen voor eerlijke kleding en columns van Aynouk Tan en Lynsey Dubbeld.

Met presentaties en workshops door:

  • Beauty Zibula, kledingarbeidster en vakbondsleider, werkt al jaren in de Zuid-Afrikaanse kledingindustrie. Zij vertelt over haar leven in de fabriek en hoe belangrijk het werk van vakbonden is om arbeidsomstandigheden te verbeteren.
  • Roosmarie Ruigrok, Textielmanager Max Havelaar: Fair Trade katoen.
  • Marian van Weert, Programmaspecialist katoen, ICCO: biologisch katoen.
  • Sofie Schop, Business Development Manager Fair Wear Foundation: hoe helpt FWF bedrijven om arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken te verbeteren.
  • Charlie + Mary, een fair concept store in Amsterdam: hoe zet je een eigen duurzame modelijn en kledingwinkel op?
  • Nicholas Hurenkamp, CSR Manager bij Zinvest (o.a. J.C. Rags, Dept, Men at Work)
  • Sander Jongerius, productontwikkelaar bij KICI Kledinginzameling: recycling van kleding.

Fair Fashion Event: De kledingketen in close-up
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam, 13:00 – 17:00