Goudzoekers gezien? Doe mee!

gepubliceerd 29-09-2010 14:05, Laatste wijziging: 10-01-2012 13:17
In het TV-programma Goudzoekers kon je woensdagavond 29 september 2011 zien hoe in Turkije kleding gemaakt wordt voor het luxe merk Prada.

Wil je dat de intimidatie in de fabriek ophoudt, en de arbeiders bij een vakbond kunnen gaan om voor hun rechten op te komen - klik dan hier en mail in een keer Prada, de andere merken die daar hun kleding laten maken en de fabriek zelf.


Goudzoekers is een programma van de VPRO over de winnaars en verliezers achter grote economische trends en hypes. Economie gaat eigenlijk over angst en hebzucht: emotie bepaalt ons dagelijks handelen. Wie ruikt zijn kans en wie is er slachtoffer van de huidige economische malaise?

Martijn Kieft, Chris Vijn en Pieter van der Wielen onderzoeken op een actieve manier waar ons geld terechtkomt of waar het blijft hangen. De ene keer ligt het goud op straat, de andere keer laten we ons als een kuddedier massaal gek maken door slimme marketingtrucs. Volg je de meute dan wordt je gepiepeld, dus wat kunnen de verslaggevers doen om handelaren, verkopers of bankiers te slim af te zijn?

De aflevering is via Uitzending Gemist nog te bekijken, klik hier.