“Joseph” Robin in schone kleren

gepubliceerd 24-08-2009 10:30, Laatste wijziging: 10-01-2012 13:17
Musical- en televisiester Robin van den Akker is de nieuwe ambassadeur van de Schone Kleren Campagne (SKC). De SKC zet zich in voor betere arbeidsomstandigheden in de internationale kledingindustrie.

 

Robin, die na de veelbekeken tv-zoektocht ‘Op zoek naar Joseph’ en de daaropvolgende musical nu repeteert voor première van de reizende musical MAMMA MIA!, staat daar helemaal achter: “Of je nu acteur bent, studeert of in een winkel werkt: zonder kleren gaat het niet. Ik wil dat de mensen die mijn shirts en jeans maken het goed hebben.”


Robin van den Akker speelt de hoofdrol in een nieuwe film over de wereld achter de kleren die we dragen, en wat je zelf kunt doen om die kleren schoner te maken. Robin maakt onderdeel uit van de huisstijl van de SKC (onder meer op de posters en enveloppen) en is model voor de shirts en tassen die de SKC via haar website verkoopt. Ook presenteert Robin op 18 november in De Balie te Amsterdam het jubileum-event ter gelegenheid van 20 jaar Schone Kleren Campagne.

Kleding speelt een grote rol in Robin’s leven. Je anders uitdossen is essentieel om als acteur in de huid van een personage te kruipen. Het ervaren model heeft verschillende modeshoots en catwalkshows gedaan, en is niet vies van een mooie outfit. Robin: “Tuurlijk vind ik kleding belangrijk, wie wil er nou niet goed uitzien? Eerlijke kleren zitten alleen wel veel lekkerder, en net als ik vragen steeds meer mensen daarnaar. Als zij zich ook aansluiten bij de Schone Kleren Campagne maken we dat samen mogelijk. Ik ben blij dat ik kan bijdragen aan betere arbeidsomstandigheden voor de arbeiders die onze kledingkast vullen; dat is een jas die mij als gegoten zit!

De Schone Kleren Campagne is verguld met haar nieuwe ambassadeur. Marieke Eyskoot, woordvoerder SKC: “Wij zijn erg trots dat Robin zich wil inzetten om eerlijke kleren mogelijk te maken: hij gaat echt voor goed goed!
De Schone Kleren Campagne werkt sinds 1989 aan betere arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Het is een platformorganisatie waarbij o.a. de FNV, Oxfam Novib, Amnesty International en de Nationale Jeugdraad zijn aangesloten. De SKC is onderdeel van de Clean Clothes Campaign, die actief is in 12 landen en een netwerk van 300 organisaties wereldwijd coördineert.