Naar een eerlijke Amsterdam Fashion Week - UPDATE

gepubliceerd 26-01-2010 08:55, Laatste wijziging: 10-01-2012 13:17
De Amsterdam International Fashion Week (AIFW) staat weer voor de deur... Fijn fashion vieren, maar wat zou daar eigenlijk een beter thema voor zijn dan eerlijke kleding?

Duurzaamheid is niet alleen het onderwerp van nu, maar zeker ook van de toekomst – en dus helemaal AIFW. New York Fashion Week en America's Next Top Model gingen ze o.a. voor, en op komende Fashion Week verwelkomen we de lancering van de Green Fashion Competition. Super! Tijdens de vorige editie zagen we al een paar spannende side-events, zoals kledingruilparties. Dat het Zweedse ecochic-merk Camilla Norrback in het hoofdprogramma stond kan geen toeval zijn: het is tijd voor een 'fair fashion'-thema op AIFW(s)!

De Schone Kleren Campagne zou het geweldig vinden als een toonaangevend event als het AIFW haar zichtbaarheid zou gebruiken om eerlijke kleding te promoten. Een aantal van jullie heeft AIFW aan het begin van het jaar gemaild om te vragen wat zij doen aan eerlijke kleding, en wat zij van plan zijn op dit gebied. Veel dank voor jullie reacties! We hebben eind maart een gesprek gehad met AIFW, en o.a. besproken dat de SKC een side-event tijdens een komende Fashion Week zou kunnen organiseren. Daar hebben we nu een voorstel voor ingediend - we houden jullie natuurlijk op de hoogte!