Nieuws

gepubliceerd 15-08-2012 09:30, Laatste wijziging: 11-09-2017 17:51

Jonge meiden nog steeds uitgebuit in Indiase kledingfabrieken

SOMO en de Landelijke India Werkgroep lanceerden op 20 mei jl. het rapport 'Captured by Cotton'. Het rapport beschrijft de erbarmelijke omstandigheden waaronder meisjes en jonge vrouwen in de Indiase deelstaat Tamil Nadu onze kleding maken. Het betreft vooral Dalit – kasteloze – meisjes.

Jonge meiden nog steeds uitgebuit in Indiase kledingfabrieken - Lees verder...

28 doden bij brand in Bengaalse kledingfabriek

Op 14 december 2010 brak een grote brand uit in de 'That's it Sportswear' fabriek. Hierbij zijn 28 kledingarbeiders omgekomen. Tientallen arbeiders raakten gewond. De fabriek ligt enkele kilometers buiten Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Veel arbeiders zijn gestikt door de rook. Anderen vonden de dood doordat ze uit het brandende gebouw sprongen of werden vertrapt in de paniek die uitbrak.

28 doden bij brand in Bengaalse kledingfabriek - Lees verder...

Grote kledingmerken erkennen belang leefbaar loon

Schone Kleren Campagne brengt belangrijke modemerken bijeen in unieke meeting

Grote kledingmerken erkennen belang leefbaar loon - Lees verder...

Schone Kleren op Wonderland

AMSTERDAM, 13 /10 / 2010 – De Schone Kleren Campagne pakt komende zondag uit op Strawberry Earth Wonderland. TrouwAmsterdam staat dan geheel in het teken van duurzame mode.

Schone Kleren op Wonderland - Lees verder...

Goudzoekers gezien? Doe mee!

In het TV-programma Goudzoekers kon je woensdagavond 29 september 2011 zien hoe in Turkije kleding gemaakt wordt voor het luxe merk Prada.

Goudzoekers gezien? Doe mee! - Lees verder...

Banken: doe meer voor schone kleren

Acht van de elf grootste Nederlandse banken scoren matig tot slecht als het gaat om de controle op de naleving van arbeidsnormen in de kledingsector. Dit blijkt uit onderzoek voor de Eerlijke Bankwijzer, dat het beleid en de praktijk van banken op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vergelijkt. De ASN Bank en Triodos Bank scoorden goed en de ING Bank een voldoende.

Banken: doe meer voor schone kleren - Lees verder...