Over ons

gepubliceerd 12-05-2009 07:40, Laatste wijziging: 22-05-2014 15:25
De Schone Kleren Campagne gaat voor een wereld waarin alleen kleding te koop is die onder goede arbeidsomstandigheden is gemaakt. Sinds 1989 brengt de Schone Kleren Campagne (SKC) verschillende organisaties die zich met kleding bezighouden samen, om de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie te verbeteren.

Netwerkorganisatie

We vertegenwoordigen een uitgebreid netwerk van groepen die meedenken, campagnes ondersteunen en deelnemen aan activiteiten.

De Schone Kleren Campagne is onderdeel van de Clean Clothes Campaign. In zestien landen in Europa is er een Schone Kleren Campagne. Net als de Nederlandse tak zijn dat coalities van onder andere vakbonden, consumentenorganisaties, vrouwengroepen, ontwikkelingsorganisaties en onderzoeksgroepen. Samen vormen wij een internationaal netwerk dat bestaat uit meer dan 250 vakbonden, maatschappelijke organisaties, vrouwengroepen en zustercampagnes in productie- en consumptielanden.

Zo staan we in direct contact met organisaties die arbeiders vertegenwoordigen. Wij baseren onze strategieën, eisen en prioriteiten op de ervaringen en input van de miljoenen, voornamelijk vrouwelijke, arbeiders.

Werkterreinen

De Schone Kleren Campagne:

Successen

In 25 jaar heeft de Schone Kleren Campagne veel bereikt. Een greep uit onze successen vind je hier.

Als je ons financieel wilt steunen: heel graag! Word donateur.